Bu Blogda Ara

5 Kasım 2014 Çarşamba

     


                                                             FIRIN SÜTLAÇ


 
 
                            Merhabalar, birkaç gündür blogumla ilgilenemiyordum.Yemek konusuna da çok girmek istemiyordum ama bu gün sizlere yaptığım fırın sütlaç ile günaydın demek istiyorum.Bu günlerde herkes Aşure yapıyor ama ben sizlere dostlarımın çok beğendiği Fırın Sütlaç tarifi vereceğim
                   MALZEMELER
          2.5 litre süt
          1 çay bardağı pirinç
          4-5 kepçe toz şeker(kendi zevkinize göre tadına bakarak ayarlayabilirsiniz)
          tuz
          1 yumurta sarısı

                  YAPILIŞI
           Tencereye yıkanmış pirinçleri ve 2 su bardağı su koyup kısık ateşte kaynatınız
Suyunu çekmeye başlayınca sütün tamamını ilave ediniz, çay kaşığının ucu ile azıcık tuz da koyarak kaynamaya bırakıyoruz.Kaynama süresince arada bir karıştırarak  taşmasını ve dibine tutmasını önlüyoruz.Sütlacı ocakta bırakıp gitmiyoruz, çünkü süt taşabilir, ocağı söndürebilir, bir kazaya neden olmayalım di mi?Kısık ateşte en az iki saat kaynatıyoruz.Kıvamını anlamak için bir kaşığa alıp yavaşça tencereye döküyoruz,( pirinç ve süt birbirinden ayrılmadan dökülmeli, süt süzülmemeli) İstediğimiz kıvama gelince şekerini koyup 5-6 dakika daha kaynatıyoruz. (şekeri ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz). Sütlacı ocaktan almadan pirinçsiz olarak suyundan yarım çay bardağı bir kaba alıyoruz, azıcık soğutarak yumurta sarısını içine kırarak karıştırıyoruz. sütlacı toprak veya borcam kaselere dolduruyoruz.Yumurtalı karışımdan birer tatlı kaşığı üzerlerine yavaşça yayıyoruz.
       Fırını üstten ısıtıyoruz, kaseleri koyup üzeri kızarınca alıyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder