Bu Blogda Ara

24 Aralık 2014 Çarşamba

Ayva jölesi

                                                                
                                                            AYVA JÖLESİ




                       Bu gün internette görüp denediğim ve sonuç güzel olunca paylaşmaya karar verdiğim Ayva Jölesini beğenilerinize sunuyorum.Önce tarifi ile başlayalım:
        
         Malzemeler
 
         1,5 kilo ayva
         2,5 su bardağı toz şeker
         1 tatlı kaşığı limon suyu
                                       
      Yapılışı                                                                                                                                                                                                                                          Ayvaları yıkıyarak kesiyor,soyuyor ve çekirdek kısmını çıkarıyoruz( çekirdekleri sakın atmayın)
    Küçük küçük doğruyoruz, üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz, çekirdekleri de içine atarak iyice pişiriyoruz.(dağılacak kadar)Sonra pişmiş ayvaları ince bir süzgeçten geçiriyoruz.(İsteyen süzgecin üzerinde kalan ayvaları ayrıca marmelat olarak reçel yapabilir) Pürüzsüz bir ayva peltesi elde ediyoruz, 2,5 su bardağı şeker koyup bir birbuçuk saat kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.Soğuk bir tabak üzerine bir damla damlatıp dağılıp dağılmadığını kontrol ediyoruz.Bu işlemi ara sıra yapabiliriz.Damla dağılmıyorsa olmuş demektir.Bir tatlı kaşığı limon suyu katıp biraz daha kaynatarak kıvamını bulunca ocaktan alıyoruz.Bir tabağın içine yağlı kağıt koyup jöleyi tabağa boşaltıyoruz. İyice soğuyunca dolaba koyup orada da soğuyup katılaşmasını sağlıyoruz.Başka bir kaba ters çevirip bıçakla keserek servis yapıyoruz.
 Servis olarak kahvaltıda reçel yerine veya misafirlere üzerine kaymak veya hindistan cevizi koyarak tatlı yerine ikram edilebilir.Dolapta uzun süre dayanır..Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder